Thibault Van Renne

Exclusief

Wat maakt TVR tapijten uniek?

TVR doelstellingen

Onze missie

TVR wil superieure handgemaakte tapijten creëren die de ongeëvenaarde reputatie van het TVR-merk op het vlak van design, kwaliteit, duurzaamheid en waarde waarmaken. Hierbij blijven we legendarische producten ontwikkelen.

Wij willen altijd de eerste zijn en een legende worden.

TVR kaapte al vier nominaties voor de prestigieuze Carpet Design Awards weg: drie in de categorie ‘Beste Innovatie’ en eenmaal voor de beste traditionele collectie.

 

TVR tapijten zijn wereldwijd uniek

Onze hoogtepunten op een rijtje

2013 eerste tapijtenfabrikant die een handgeknoopt tapijt maakt van waterbestendige vezels. Deze tapijten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden

2014 eerste die een niet te kopiëren idee integreert: aan elk tapijt wordt een label met glanzend hologram en een verborgen boodschap bevestigd

2015 eerste tapijtenfabrikant die een handgeknoopt tapijt produceert waarin een ontwerp met meer dan 32 verschillende kleuren wordt gerealiseerd.

2015 de eerste fabrikant die een handgeknoopt tapijt met een stereogram vervaardigt.

2016 de eerste die een tapijt maakt op basis van satelietbeelden

2016 de eerste fabrikant die een systeem ontwikkelt voor klanten en hun bestellingen waarmee de klant de productieontwikkelingen mee kan opvolgen

2017 de eerste fabrikant van tapijten die het productieproces in Virtual Reality weet te vatten om het aantal bezoekers van de showroom te laten zien

2018 het eerste luxueuze en handgeknoopte tapijtmerk dat onderhoudsproducten onder eigen merknaam als geschenk voor zijn klanten produceert

2018 de eerste die een handgenoopt tapijt vervaardigt waarin echte goudvezel van 18 karaat is verwerkt. Deze unieke techniek werd ontwikkeld en gepatenteerd door TVR en laat wol en zijde mooi harmoniëren met de draden in goud, zilver of brons.

 

TVR is luxe

Luxematerialen en -afwerking

TVR vervaardigt hedendaagse luxetapijten en exclusieve op maat gemaakte tapijten van de hoogste kwaliteit, vervaardigd volgens traditionele productietechnieken.

Onze tapijten hebben een modern en strak design of wij gebruiken hedendaagse interpretaties van oosterse motieven, handgeknoopt of handgewoven met een Perzische knoop.

Wij werken uitsluitend met luxematerialen zoals kasjmierwol, natuurzijde en netelvezels. Dat kan je voelen en zien want deze natuurlijke materialen brengen je tapijten echt tot leven met fenomenale licht- en schaduwspelen.

 

TVR werkt samen met beroemde kunstenaars

Wij creëren haute-couture collecties

De collectie ‘Mosaic’ is een samenwerking met de in Londen gevestigde ontwerper Luke Irwin.

‘Heavenly Earth’ is een unieke samenwerking met het gerenommeerde Amerikaanse designerkantoor Brown Davis.

Thibault Van Renne was gefascineerd door de abstracte kunst van Koen Soberon. Hij nam contact op met Koen voor een samenwerking en creëerde de gelijknamige haute couture-tapijtcollectie.

Anneke Coppens, een fotografe die de wereld rondreist om straatfotografie te maken, bood aan om een aantal van haar fotografische werken gemaakt in Manilla in de Filippijnen te gebruiken voor unieke designertapijten.

 

TVR levert maatwerk

Jouw behoeftes staan centraal

We bieden alle afmetingen aan, maar ook verschillende vormen. Zo zijn bijvoorbeeld ook ronde, trapeziumvormige of driehoekige tapijten mogelijk.

We kunnen elk tapijt ook personaliseren: de individuele behoeften van de klant staan hier centraal. Op basis van jouw behoeftes, passen het ontwerp, de kleuren en de afmetingen aan.

 

TVR streeft naar een betere wereld

Wij werken ethisch en verantwoord

TVR-tapijten worden vervaardigd in India in de regio Kashmir en de provincie Rajasthan en in Nepal in de buurt van de hoofdstad Kathmandu.

Thibault Van Renne is één van de actieve leden van Care & Fair.

C & F is een initiatief van de Europese tapijthandelaars en bijgevolg het forum van een geëngageerd en verantwoordelijk deel van de sector.

C & F heeft vandaag ongeveer 400 leden in 21 verbruikerslanden en 3 landen van oorsprong.

Wij willen:

  • Het afschaffen van de illegale kinderarbeid in India, Nepal en Pakistan.
  • Betere levensomstandigheden creëren voor tapijtknopende gezinnen.
  • Een verantwoorde productie. Onze leden accepteren alleen goede producten die geproduceerd zijn in maatschappelijk verantwoorde omstandigheden.
  • Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en aan iedereen het goede voorbeeld geven.

Op dit moment steunt C & F 13 scholen, 7 centra voor volwassenenonderwijs en 6 dagklinieken in India, Nepal en Pakistan.

 

TVR mikt op...

is een TVR tapijt iets voor jou?

TVR richt zich voornamelijk op:

  • Professionele architecten, binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers
  • Klanten met een hoger inkomen dan gemiddeld, vanaf 27 jaar en ouder
  • Woningeigenaars en metropolieten die authenticiteit weten te waarderen en investeren in unieke stukken en in luxe- en designartikelen

 

TVR werkt wereldwijd

Showrooms over de hele wereld

Wij stellen onze creaties tentoon en verkopen onze tapijten in onze vlaggenschipwinkel in Knokke maar ook in showrooms in Londen, Moskou en Vilnius vindt u een brede waaier van tapijten in warme natuurlijke tinten, aantrekkelijke kleuren en moderne eigentijdse en tijdloze designs.

Verder worden de collecties van Thibault Van Renne ook in multibrand-verkooppunten over de hele wereld verkocht.

Wil je onze tapijten beter leren kennen?

Ik geef je graag een persoonlijke rondleiding in onze showroom.

Thibault Van Renne - Albertplein 4 - 8300 Knokke - info@tvr-inspiration.be - T: +32 50 69 50 40